Cauru er en frisk og frugtig rødvin fra det østlige Sicilien. Vinen er baseret på den lokale Nerello Mascalesesuppleret af hjælpedruen Nerello Cappuccio (Mantellato), en ligeledes lokal sort.
Cauru dufter af vilde bær, blomster med et strejf af krydderier. Smagen er behagelig med noter at saftige jordbær, blodappelsin og vilde urter, og finalen rundes af med behagelige tanniner.
Cauru er ikke tænkt som en gemmevin og bør derfor nydes senest 3-4 år efter høståret. Til gengæld venter der en frisk og alligevel fyldig vin med et fremragende forhold mellem kvalitet og pris.
Cauru vil være en fin ledsager til stegt lam eller kalvekød samt kraftigere pastaretter. Vinen bør nydes ved 16-18°.
Markerne er beliggende i Linguaglossa kommune på vulkanen Etnas skråninger 600-700 m/oh.
Cauru er en lokal dialekt for ‘ild’, og er derfor meget passende for dyrkningsområdet, hvor den aktive, ildsprudende og konstant vågne vulkan giver liv til egnens afgrøder.