Dyb rubinrød vin. Intens næse med strejf af modne røde frugter, kirsebær i alkohol og røde blomster, hvor det hele omsluttes af en behagelig balsamicoagtig note. Meget blød smag med behagelig tannin samt velafbalanceret, elegant og lang eftersmag.
Læs mere om regionen Lazio >>>
Roma Rosso ‘Epicuro’ DOC har en velafstemt syre, hvilket utvivlsomt skyldes, at druerne dyrkes på vulkansk, mineralholdig jord, som også er rig organiske materialer. Dertil kommer, at de bakkede marker er ret sandede og stærkt påvirket af vinden fra det Tyrrhenske Hav.
Skinke, pasta al ragù, risotto med salsiccia, lam og svinekød, mellemlagrede oste eller til ‘coda alla vaccinara’ (gryderet med oksehaler).
I 1920’erne startede Manlio Mergè en produktion af vin og olie og i 1970’erne overgav Manlio sin passion til sønnen Armando, som derefter grundlagde familiefirmaet uden for Rom i Castelli Romani i bakkerne mellem Frascati, Monte Porzio Catone og Agro Romano.
Siden da løftede Armandos engagement virksomheden til at opnå en vigtig rolle på Castelli Romanis vinscene. I 1995 omlagde Armandos søn Felice Mergè vinhuset og det kom til at hedde Femar Vini, et akronym for Felice Mergè Armando.
Vinhuset oplyser, at man er ekstremt innovativt dedikeret men at man hele tiden holder fast i respekten for områdets terroir og historiske vintraditioner.
Femar Vini driver også vinproduktion i Apulien.